Det kanske låter lite konstigt, men yoga är ett väldigt bra komplement för kampsportare. Många utövare som håller på med kampsport på en professionell nivå använder yoga för att bli smidigare och lugnare. Eftersom kampsport ofta kräver vighet utöver det vanliga så används yoga för att kunna gå ner helt i spagat eller att stretcha ut kroppen mer än man kunnat tänka sig.

Ashtanga kan också användas som ett komplement för thaiboxare eller karateutövare eftersom man lär sig att kontrollera sin andning som är väldigt viktigt inom kampsport. När man utövar kampsport så måste man blåsa ut luft vid varje teknik för att inte bli för trött under de jobbiga och svettiga ronderna, och då är det av yttersta vikt att man har kontroll på sin egen andning och känner sin kropp väl, Vintage filter, Green lotus leaf at gardensärskilt när man blir trött.

Budokon är också ett nytt begrepp som används i sammanhanget, och det handlar om att korsa yoga med kampsport. Det hela började med en man som hade en önskan att läka sin dåliga självkänsla och slutade med den nya japanska kampsporten budokon som utvecklades år 2000 av Cameron Shayne.

I budokon använder man smidighet, kontroll, styrka och snabbhet för att vinna över sin motståndare. Budokon är uppdelad i två olika delar: yogadelen och budodelen. Båda delar är beroende av varandra och kompletterar varandra väl under träningens gång. Yogadelen är starkt påverkad av ashtanga-yogan, och fokuserar mycket på kontroll och lugn, medan budodelen är en kombination av tekniker hämtade från karate, jiu jitsu och tae kwon do.

Yoga är bra för alla utövare, oavsett om man sysslar med kampsport eller bara vill bli friskare och vigare. Det positiva med yoga är att det passar alla åldrar och alla typer av människor, och framförallt de som känner sig stela och trötta. Många arbetare känner sig slitna efter jobbet, och då kan ett yogapass vara ett riktigt bra alternativ för att pigga upp kropp och själ. Kampsportare har använt yoga i flera år och det börjar bli allt mer populärt även inom kampsportsvärlden. Se till att prova du också.

Du kanske driver en egen kampsportsförening eller utövar och lär ut kampsport som privatperson? Då kan det vara viktigt att kunna fakturera utan f-skatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *