Har du precis fått ett tandimplantat? Då bör du ta det lite lugnt. Men det finns fortfarande en hel del olika träningsformer du kan utföra direkt efter ingreppet, exempelvis yoga. Genom att hålla igång och röra på dig kommer du återställa dig snabbare.

Viktigt att tänka på efter ett tandimplantat

Att få ett tandimplantat är faktiskt ett väldigt stort ingrepp som påverkar kroppen en hel del. Därför gäller det att vara försiktig med hur man beter sig strax efter en operation. Har du varit helt eller delvis nedsövd är det viktigt att du inte åker bil hem själv då du fortfarande är starkt påverkad av medicinerna. Du bör inte heller vara allt för fysiskt aktiv direkt efter då det kan finnas en risk att du ramlar och gör dig riktigt illa. Istället bör du utföra lugnare aktiviteter, såsom yoga. Det är en väldigt bra och lugn träningsform som inte medför några risker efter ett tandimplantat, oavsett om du varit helt nedsövd eller ej. Även promenader är ett bra alternativ om du inte kan utföra yogaövningar.

Tillhör du dem som får ångest av att gå till tandläkaren? I så fall är du inte ensam och där kan yoga hjälpa dig. Utför regelbunden yoga några veckor innan tandläkarbesöket för att få kroppen att hantera stressen bättre. Utför med fördel yoga även någon timme innan tandläkarbesöker ska ske. Då kan kroppen lättare hantera stressen och du slipper känna onödigt mycket ångest eller oro inför och under besöket.

I Stockholm finns bra tandvård

Om du har skaffat dina implantat i Stockholm kan du känna dig trygg med att ha fått rätt vård. Om du däremot ska skaffa tandimplantat gör du rätt i att försöka få vård i Stockholm om du vill ha tandvård av hög klass. Dock finns det många professionella tandläkare i hela landet, det gäller bara att kolla upp sin klinik så man får vård av utbildade tandläkare. Det förekommer mycket fusk inom tandvården.

Vårda dina tänder

För att undvika onödiga tandläkarbesök är det viktigt att ta hand om sina tänder dagligen. Det är viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen och flossa några gånger i veckan. Att skölja munnen med munskölj hjälper till att ge en bättre andedräkt. Vad man äter är också viktigt att ta hänsyn till då det i huvudsak är kosten som avgör tändernas kvalitet. Att småäta är inte bra för tänderna då det rubbar pH-värdet i munnen och ökar risken för karies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *