Utför några enkla yogaövningar på kontoret

Har du långa dagar framför datorn på jobbet? Då är det lätt hänt att främst nacke och axlar blir stela och du får ont i huvudet. För att undvika att dina spänningar övergår i ledbesvär kan det vara bra att träna yoga. Ofta kanske tänker man att yoga handlar om att stå på huvudet och böja kroppen i omöjliga positioner, men så behöver det inte vara. Du kan göra skrivbordsanpassad yoga med små enkla rörelser. Trots att dessa rörelser kanske inte ser mycket ut för världen, gör de mer nytta än du tror.

Så här börjar du

Vissa yogaposer passar att utföras även sittandes framför datorn som vi tidigare nämnde. För att lära dig hur du ska utföra rörelserna är det allra bästa att besöka en yogastudio. Där kan du få utförliga instruktioner av en instruktör. Om du inte har möjlighet att besöka en sådan finns det många onlinetjänster som lär ut yoga som du kan använda dig av. På Youtube hittar du också en hel del bra instruktionsfilmer. Fördelen med att gå till en yogastudio är dock att du får riktiga instruktioner av kompetent personal. Om du söker på Youtube finns en risk att instruktören inte har den kompetens som behövs.

Fördelar med yoga på kontoret

Förutom att du får hjälp med stel nacke och axlar när du tränar yoga på kontoret, får du också en skön mikropaus. När du gör dina rörelser ökar du även blodcirkulationen. Du kommer att märka att du arbetar mer effektivt och fokuserat efter att du haft din yogastund. Om du vill göra mer yoga än så finns det många yogastudios som erbjuder lunchträning. Det kan vara väldigt skönt att komma iväg och göra ett sådant pass under arbetsdagen. Då får du både välbehövlig träning och avslappning på en och samma gång. Tänk på att det är viktigt att ta hand om sig själv i dagens stressiga samhälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *