Kombinera öl och yoga i Berlin

Vem sa att andlighet, träning och alkohol inte hörde ihop? Den världsomspännande trenden att träna yoga har lett till många förgreningar genom åren, den senaste i raden av dessa heter ölyoga. Ja du hörde rätt, öl och yoga är numera en beprövad aktivitet. I Europas friaste, knasigaste och kanske mest frisläppta huvudstad Berlin finns nu studios som har denna aktivitet regelbundet på schemat. Och handen på hjärtat, visst känns det inte helt orimligt att ölyoga slagit igenom i just Tyskland? Landet är känt för sina Biergartens och Oktoberfest, där öl är en naturlig del av vardagen, på ett helt annat vis än vi är vana hemma i Sverige.

Ett sätt att nå ett djupare medvetande

Nog är det få platser som känns så självklara för denna minst sagt skruvade idé som Berlin. Kanske vore det intressant att under nästa resa till staden kombinera det sedvanliga shoppandet, ätandet och festandet med ett pass ölyoga? Trots att det i ärlighetens namn låter konstigt är det en seriös aktivitet. Syftet är att nå ett djupare medvetande med hjälp av yoga och öl. Det handlar inte endast om att dricka den ädla drycken samtidigt som du testar kroppen i olika ställningar. Flaskan blir under passet ett redskap. Den placeras på huvudet under positionen “Trädet”, något som kräver koncentration och mycket god balans.

Endast för vuxna

I dagsläget finns minst en studio i Berlin som gjort ölyoga till sin speciella nisch. Passen leds av utbildade och erfarna yoga instruktörer och i biljettpriset ingår två öl per person. Studion, Bieryoga, beskriver idén om öl och yoga som ett sätt att locka öldrickare till yogan och inbitna yogis till öldrickandet. Man menar att både yoga och öldrickande har fått människor att slappna av i århundraden. Det hela sker dock under städade former och endast de som har åldern inne för att dricka alkohol får delta. Så inför ditt nästa besök till Berlin kanske det är lika bra att packa ned tajtsen och den där slappa T-shirten i resväskan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *