Har du börjat intressera dig för yoga, och kanske framför allt Ashtanga-yoga? Den här typen av yoga, liksom många andra variationer av yoga, är bra för både kropp och själv. Du övar styrka och balans i kroppen, samtidigt som det hjälper dig till ett harmoniskt synsätt på världen och förbereder dig på att utöva meditation. En fråga som uppstår för många i samband med att de börjar träna är vilka kläder man ska ha på sig, om och i så fall hur man kan sminka sig samt hur håret ska sättas upp. Yoga är en mer stillsam träningsform än många andra so741px-Ustrasana_-_Camel_Poserters träning, men precis som inom övriga träningsformer är det alltid bra att hitta sin personliga stil i samband med träningen.

Smink och träning

Kombinationen smink och träning har varit lite omdebatterat, och i slutändan är det bara du själv som kan avgöra huruvida du vill sminka dig eller inte i samband med träning. Många som har dålig hy eller är mycket ovana vid att gå utanför dörren utan smink kan känna sig nakna om de ska träna helt utan smink. Med en vattenfast grund, ifyllda ögonbryn och kanske lite vattenfast mascara ser du naturlig ut, men behöver inte känna dig helt naken. Nackdelen med att använda smink under träning, i synnerhet sådan träning då du svettas mycket, är att sminket blockerar svettningen. Det kan ge upphov till finnar i ansiktet. Om du vill undvika detta bör du åtminstone inte täcka ansiktet med mycket foundation.

Hår och träning

Att satsa på snygga frisyrer under träningen är ett bra komplement till (mycket) smink under yogan. Stylingprodukter till håret kan kombineras med träning utan något negativt resultat. Yoga är relativt stillsamt, men även denna träningsform innebär olika positioner och rörelser som lätt kan förstöra frisyren du har. Satsa därför på en stabil och funktionell frisyr samt bra stylingprodukter vid behov. Kevin Murphy är ett exempel på ett hårvårds- och hårstylingsmärke av hög kvalitet. Frisyrer som många föredrar i samband med träning är en eller två flätor eller en vanlig hästsvans (gärna högt uppsatt). Har du kortare hår kan hårnålar få bort håret från ansiktet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *