När man tränar yoga gäller det, precis som med alla andra sportformer som man utför, att man har den rätta utrustningen. Detta är viktigt för att kunna sporta på rätt sätt och för att få ut maximalt av sin träning. Just när det gäller yoga är det inte speciellt mycket utrustning som behövs, oftast rör det sig faktiskt bara om en bra yogamatta som man kan praktisera och utföra sina övningar på.

Woman's yoga outfit on wooden background

Något annat som däremot är väldigt viktigt är kläderna. För att kunna utföra alla komplicerade övningar som ingår i yogapraktiserandet krävs det kläder som är väldigt flexibla eftersom man sträcker och tänjer kroppen på alla möjliga sätt när man ska utföra ashtanga-yogans alla ställningar. Inom yogan brukar det vara två olika typer av klädslar som används. Antingen kör man på den lite mer sportiga stilen och har sporttights eller cykelbyxor och en topp av funktionsmaterial eller så kan man istället välja den lite mer avslappnade stilen med löst sittande, fladdriga byxor och ett linne. Båda plaggen med fördel i bomull. Naturligtvis kan man ha vilka kläder man vill och som man trivs med, men det är ungefär på detta sätt som det brukar se ut i yogakretsar.

Träningskläderna är naturligtvis a och o men tänk även på vikten att köpa in härliga kläder att ta på sig efter yogaträningen är avslutad. Det finns flera klädesmärken som tillverkar kläder som brukar var populära bland de som tränar yoga. Ett sådant märke är till exempel Twist och tango. Ett bra sätt att hitta både yogakläder och kläder att använda utanför träningen är att shoppa på nätet. Där finns det ett stort utbud, ofta till mycket bra priser.

Det går faktiskt inte att nog understryka vikten av att ha bekväma kläder när man tränar. De plagg man har på sig måste andas, och inom yogan är det som sagt viktigt att de inte sitter åt och hindrar en i ens utövande av de olika positionerna och övningarna. Man vill ju till exempel inte fastna halvvägs i en downward facing dog bara för att byxorna är för tighta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *