Att alla typer av träning ger positiva fysiska effekter och påverkar vår hälsa på ett fördelaktigt sätt är ingen hemlighet. Men olika typer av träning kan ge olika fysiska resultat även om all träning är bra träning. Yoga är till exempel en träningsform som visat sig ha många bra effekter. Yogan är idag dessutom en väldigt vanlig träningsform här i Sverige, vilket är mycket bra för våra medborgare. Det finns naturligtvis helt renodlade träningsinrättningar där man bara utövar yoga, men även många vanliga träningsföretag och gymkedjor har numera med yoga i sitt träningsutbud. Den stora populariteten talar såklart sitt eget tydliga språk. Man mår helt enkelt bra av att praktisera yoga. Denna slutsats kan man med stor säkerhet dra med tanke på att så många som testar träningsformen återkommer gång på gång och väljer att fortsätta med sin yogaträning.

Vad händer i kroppen?

Yoga har som sagt en massa fysiska fördelar. Dels så är det de uppenbara kroppsliga förbättringarna som kommer med träning. Genom träningen kommer man att förbättra sin kondition, bygga muskulatur samt bli böjligare och smidigare. Man blir helt enkelt starkare och kroppen får en bättre uthållighet, styrka och hållning.

woman in yogapose dog up

Men det finns även andra fördelar. Studier har bland annat visat att yogaträning kan göra oss friskare. Yoga sänker nivåerna av kortisol i vårt blod, vilket i sin tur kan reducera riskerna för att utveckla hjärtsjukdomar och diabetes. Genom att utöva yoga lär man sig även att kontrollera sin andning och sina tankar så att man kan utveckla ett lugn i kropp och själ. Många som praktiserar yoga menar till exempel att de får en helt annan lugn och ro i sig själva och känner en större harmoni i vardagen efter att de börjat träna yoga. Det har till och med visat sig att yoga faktiskt fungerar som ett botemedel mot stress av olika slag. Detta om något är viktigt i vårt samhälle idag. Alltfler lever stressade liv i ett alldeles för högt tempo och mår mycket dåligt på grund av att de inte kan koppla av och stressa ner. Känner man igen sig i detta kan det vara dags att testa yoga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *