Att regelbundet genomföra yoga av olika slag är väldigt rogivande för både kroppen och själen. Det finns dessutom många varianter som passar alla och alla olika åldrar, både yngre som äldre. Med yoga kan man finna lugn och bekämpa stress. Yogan kan också hjälpa kroppen vid olika smärttillstånd. Man blir mjukare och mer avslappnad i kroppen vilket därmed minskar smärtor. Fler och fler människor har upptäckt yoga som en regelbunden träningsform och stämpeln av att yoga skulle innebära något hokus-pokus har idag helt försvunnit. Yoga har tagit stora kliv in i samhället och idag finns det till och med yogainspirerade gymklasser på vanliga gym.

Ashtanga-yoga

En av många yogaformer är Ashtanga-yoga. Det är en yoga som inriktar sig på den inre styrkan och balansen. Andningen anpassas med de egna inre tankarna som är tänkt att balanseras mot varandra i övningarna. Denna yogaform är speciellt bra för människor som behöver harmonisera sin själ och minska stressen inombords. Många använder just Ashtanga-yoga där det finns behov av olika sorters rehabilitering, exempelvis vid depressioner eller stressrelaterade syndrom. När man utför yoga överlag är det viktigt att man finner en plats där man kan få både lugn och ro. En sådan miljö kan förstärkas med tända ljus runtomkring för att förhöja känslan av rofylldhet.

Yogaresor

Många människor söker sig även till yoga när man befinner sig på utlandsresor till sol och badställen. Där kan en lugn plats på stranden kan vara ett perfekt ställe att utföra just Ashtanga-yoga på. Det finns många yogaresor att boka och på Aftonbladet kan man få tips på yoga-resor för att reducera negativa känslor, stress och annat. Dessa resor finns att boka med såväl Ashtanga-yoga som en hel del andra yogaformer att utöva på resmålet. Många kanske också får ut mer av att genomföra yoga i grupp än att göra det helt på egen hand. Man kan få chansen att känna gemenskap i något som kanske många i gruppen delar som till exempel stressrelaterade symtom av olika slag med mindre positiva tankar som följd. Då kan gruppyoga vara en terapi som främjar till att våga komma tillbaka till livet lättare om man inser att fler delar samma problembeskrivning.

Om man dessutom planerar att köpa en egen bostad utomlands vid varmare breddgrader kan ett bra tips vara att gå in på webbplatsen mowido.se. Är man tillika yogafantast kan man med fördel passa på att utföra sin valda Ashtanga-yoga nere vid stranden i soluppgång eller solnedgång. Det ger en extra dimension och en fantastisk möjlighet att få ut det där lilla extra med yogans effekt på en sådan plats. Den rogivande effekten av Ashtanga-yogan skulle öka avsevärt och så även möjligheten att hitta vägen tillbaka till inre ro, balans och stabilitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *